Historia

Historia

Jon Stenberg var en sann entreprenör som redan på 20-talet började handla med maskiner, bensin och oljor i Lindås, alldeles intill Emmaboda, i den trakt som brukar kallas ”mörkaste Småland”. År 1934 registrerades företaget under namnet Jon Stenberg Maskin- & Oljeaffär. 1947 ombildades företaget till aktiebolag med samtliga aktier inom familjen. Fortfarande är vi ett familjeföretag - nu med tredje generationen Stenbergare verksamma.

Jon Stenberg - företagets grundare

Vi lever och verkar fortfarande i Lindås omgivna av växande råvara och stolta träbearbetningstraditioner. Det faktum att vi i mer än 85 år har försett svensk träindustri med marknadens bästa maskiner och verktyg har bidragit till vår unika kunskap och erfarenhet.

Vår verktygsrörelse föddes under brinnande världskrig. Jon Stenbergs idé att tillverka träbearbetningsverktyg blev succé i en tid då verktyg var en av många bristvaror. Lindåsverktyg AB som senare blev Jon Stenberg Verktyg AB producerade egna verktyg fram till slutet av 90-talet.

Vår fastighet i Lindås rymmer - förutom Jon Stenberg AB - även Biesservice Scandinavia AB som delägs av den italienska leverantören Biesse SpA och tillhandahåller Biesse reservdelar i Skandinavien.

Vi bevakar den snabba tekniska utvecklingen och har täta kontakter med utvalda leverantörer i Europa och Asien – samtidigt som vi är väl förtrogna med våra kunders villkor och verklighet. Jon Stenberg AB avser att tillhöra marknadsledarna i ytterligare tre generationer. Minst.

Låt oss berätta vad vi kan göra för dig och ditt företag!