Kontakta mig om vattenskärning.

Åke Ljungkvist

ake.ljungkvist@jonstenberg.se

Telefon: 0471-251 22

Åke Ljungkvist

Biesse Primus vattenskärningsmaskiner

Primus är Biesses flexibla serie för vattenskärning. Dess mångsidighet gör att maskinen kan användas för tillskärning av alla typer av material och för komplex materialformning. Maskinen är omsorgsfullt framtagen för att behålla prestandan på topp, samtidigt som priset gått ned tack vare avancerad optimering av dess funktioner. Den är utrustad med det lättanvända programmet Icam som har färdiga parametrar för många olika materialegenskaper, och kan användas även av personer utan datavana.

Primus – för vattenskärning av alla typer av material

Denna vattenskärningsmaskin kan enkelt anpassas till olika materialtyper såsom kompositmaterial, icke metalliska legeringar, titan, aluminium och keramiska material. Biesse Primus kan användas med en mängd olika tillbehör för att passa just dina behov.

Avancerad teknik bakom vattenskärning

Vattenskärning innebär att en stråle med mycket högt tryck (upp till 400 MPa) appliceras på materialet, vid behov blandat med slipmedel. Detta ger möjlighet till hög precision vid skärningsprocessen.

Vattenskärning med 5 axlar

Ett 5-axligt skärhuvud med kontinuerligt roterande c-axel gör det möjligt att också utföra snedställda snitt med högsta kvalitet. Varje axel kan kontrolleras individuellt för detaljerade resultat.

Primus

Primus

Primus vattenskärningssystem kan enkelt anpassas till olika materialtyper. Programmet Icam har färdiga parametrar för många olika materialegenskaper. Maskinen har möjlighet att skära komposit, icke metalliska legeringar, titan, aluminium och keramiska material. Ett 5-axligt skärhuvud med kontinuerligt roterande c-axel gör det möjligt att också utföra snedställda snitt med högsta kvalitet.