Kontakta oss gällande CNC-maskiner.

Tobias Remnemark | Kristian Blomén

Telefon: 0471-251 21 | 0471-251 23

Tobias Remnemark | Kristian Blomén

Biesse CNC-maskiner – ditt förstahandsval för allt från plast till avancerade material

Biesse har säkrat sin plats på marknaden – sedan starten 1969 är de en av marknadens största tillverkare av bearbetningsmaskiner. I deras program för Advanced materials finns både de välkända Rovermaskinerna och serien Materia som är speciellt utvecklad för plast, aluminium och kompositer. Rovermaskinerna är uppskattade för sin pålitlighet och kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Mångsidiga Materia ger med sitt 5-axliga system möjlighet att bearbeta en mängd olika material.

Materia CL – CNC-maskin för aluminium, komposit och plast

CNC-maskinerna i serien Materia är Biesses nya program för bearbetning av materialen aluminium, komposit och plast. Materia är även lämpad för arbete med avancerade material. Dessa maskiner är robusta och framtagna för att arbeta med produkter av stora dimensioner. För dessa produkter finns möjlighet för 5-axlig höghastighetsbearbetning. Materias utbud av CNC-maskiner är i huvudsak lämpliga för arbete med 3D-komponenter och används i fordons-, rymd- och sjöfartsindustrin. Materia CL är utrustad med styrsystem från ledande tillverkare som Siemens och Heidenhain. För att tillåta dig som operatör att jobba ännu effektivare kan vissa CNC-maskinmodeller utrustas med flyttbar mellanvägg för pendlande bearbetning.

Rover Plast – CNC-maskinen som är kraftfull men lätt att använda

I Biesses breda program hittar vi bland annat de välkända CNC-styrda Rovermaskinerna. Gemensamt i Roverfamiljen är att maskinerna, genom det egenutvecklade bSolid, har ett modernt och lätthanterligt användargränssnitt. bSolid är ett simuleringsverktyg som tillåter användaren att få en bild av hur den färdiga delen kommer att se ut. Som nestingcell kan de utrustas med automatisk inmatning från bunt och med mottagningsbord. Bearbetning sker med 3- eller 5-axligt huvud för fräsning eller med oscillerande kniv.

Materia CL

Materia CL

Det nya programmet med CNC-maskiner i serien Materia från Biesse är utvecklat för bearbetning av plast, komposit och aluminium. Här finns möjlighet för 5-axlig höghastighetsbearbetning av produkter med stora dimensioner. Materia har styrsystem från ledande tillverkare såsom Siemens och Heidenhain. Vissa maskinmodeller kan utrustas med flyttbar mellanvägg som tillåter operatören att jobba effektivare med pendlande bearbetning.

Rover Plast

Rover Plast

I Biesses breda program hittar vi bland annat de välkända CNC-styrda Rovermaskinerna. Gemensamt i Roverfamiljen är att maskinerna, genom det egenutvecklade bSolid, har ett modernt och lätthanterligt användargränssnitt. Som nestingcell kan de utrustas med automatisk inmatning från bunt och med mottagningsbord. Bearbetning sker med 3- eller 5-axligt huvud för fräsning eller med oscillerande kniv.