Akron 1100 – den mest kompakta enkelsidiga kantlistmaskinen

Akron 1100 – den mest kompakta enkelsidiga kantlistmaskinen

Biesse premiärvisade Akron 1100 på Lignamässan i maj. Det är den mest kompakta enkelsidiga kantlistmaskinen, utformad för småskaliga producenter som behöver modernisera sin teknik eller snickare som vill automatisera sin produktion.

Biesse utvecklar tekniker för att säkerställa högsta kvalitet på färdig produkt. Detta är det underliggande värdet bakom Biesse Akron 1100, som nu finns installerad hos flera kunder i Sverige.

Maskinen är utrustad med förfräsar, limaggregat, kapaggregat, finfräsar, hörnavrundningsaggregat, kantskrapor och limskrapor samt borstenhet. Allt detta i det den kompakta maskinen som endast mäter 4213 mm.

Inom sin prisklass är Akron 1100 den enda maskinen på marknaden som erbjuder högkvalitativa komponenter som ROTAX-motorer från HSD – den ledande tillverkaren inom sin bransch – och smarta detaljlösningar som garanterar produktens kvalitet. Utsug för materialrengöring, ett löstagbart limaggregat för optimal efterbehandling, en styv struktur och linjärstyrningar med glidlager för att säkerställa precision; det är bara några av de funktioner som avslöjar den enastående tekniken som har använts på den här maskinen.

Dessutom är själva maskinen extremt kompakt och tar upp minsta möjliga utrymme i produktionsområdet. Dess ergonomi betonar en användarvänlig natur, tillsammans med de tekniska lösningarna som underlättar det dagliga arbetet. Standardkontrollen är en 7-tums pekskärm – den enda på marknaden i det här segmentet – med ett mycket intuitivt gränssnitt som använder ett par stora tryckknappar och massor av bilder.

Se produktfilmen på vår Youtubekanal.