Känner du Sophia?

Känner du Sophia?

SOPHIA är Biesses nya system för Internet of Things (IoT) som gör det möjligt att få tillgång till ett omfattande utbud av tjänster för att effektivisera och rationalisera bearbetningsprocesserna.

Med hjälp av den nya tekniken sänder maskinen regelbundet data till en molnbaserad server som övervakar maskinens status och registrerar eventuella förändringar. Systemet har möjlighet att larma redan innan ett fel orsakar haveri. Detta skapar helt nya möjligheter att optimera produktionen och förebygga problem. För företaget innebär det nya systemet fördelar genom att man nu får bra överblick på sina maskiner, exempelvis vad gäller nyttjandegrad och en hel del andra data som levereras under drift.

I en webshop kopplad till Sophia kan man dygnet runt beställa reservdelar online.