Wintersteiger bandsågar

DSB TWINHEAD NG


Kvaliteten på investeringarna mäts enligt förverkligandet av uppfyllandet av i förväg uppställda mål.

Tack vare sitt sågsnitt är DSB Twinhead NG det perfekta valet när hög effekt och maximal flexibilitet är viktiga faktorer.

Efter utvecklingen av tekniskt revolutionerande DSB Singlehead och framgången DSB Twinhead med sina såg enheter arrangerade parallellt, var nästa logiska steg sammanslagningen av de två modellerna. Det imponerande resultatet är en ny generation av maskiner med flera moduler med tunna bandsågsblad: DSB Twinhead NG (Next Generation).

De starka punkterna - pris och prestanda - finns redan i den kompakta twin-modulens grundkonfiguration. Dessutom kan DSB Twinhead NG maskiner sättas upp i serie för att skapa ett helt produktionssystem, vilket revolutionerade högkvalitativ tunn sågning i form av prestanda och tillgänglighet.

DSB TWINHEAD


Kvaliteten på investeringarna mäts enligt förverkligandet av uppfyllandet av i förväg uppställda mål. Tack vare sitt tunna sågsnitt på 1,0 mm är DSB Twinhead det perfekta valet när hög effekt och maximal flexibilitet är viktiga faktorer.

Den kompakta designen säkerställer ett permanent styv block styrning, snabba justeringar av block och såg parametrar samt en enkel integrering av maskinens samtliga moduler.

De parallellt arrangerade såg enheterna utför ett rakt snitt, opåverkade av alla vibrationer som uppstår under block transporten.

DSB SINGLEHEAD


DSB Singlehead tunnbandsåg från WINTERSTEIGER är den idealiska lösningen för obegränsade användningsområden inom högkvalitativa tunnsågning.

Många funktioner gör skillnaden. Till exempel ett revolutionerande matningssystem som är utformat för att säkerställa en kontinuerlig transport för varje block . Eller den anmärkningsvärda hållbarheten hos sågbladets guider. Dessa och många fler nya funktioner försäkrar dig om den ultimata driftseffektiviteten när man arbetar med den nya DSB Singlehead.

DSB SINGLEHEAD


Tre DSB Singlehead tunnbandsågar kopplas i linje med ett Shuttle matningssystem. Denna skräddarsydda tunnsåglinje kan dela upp storformat träblock med en maximal block höjd på upp till 520 mm och en minsta lamell tjocklek på 2,5 mm. Blocktransport med hjälp av ett Shuttle-system med vakuum hållare är särskilt fördelaktigt för detta speciella krav. Systemet är också imponerande på grund av sin gedigna konstruktion och dess flexibilitet i fråga om tillämpning, genomförande och konfiguration.

Tekniska data
Block höjd upp till 520 mm
Block längd upp till 3000 mm
Block bredd upp till 310 mm (660 mm)