VENJAKOB sprutautomat Ven Spray Comfort

Sprutautomat för flexibel serieproduktion.

Venjakobs unika rengörings- och återvinningssystem med bubbla tvättenheter möjliggör snabba växlingar mellan t.ex vattanbaserade och syrahärdande färgsystem. Lackåtervinningssystemet med tvärband och den patenterade V-skrapan är en ergonomisk och snabb lösning vid kulörbyten. Full flexibilitet uppnås med upp till 4 separata färgkretsar och ett snabbt färgväxlingssystem som kan kontrolleras från maskinstyrningen.
Färgåtervinningsaggregat V-band

Med återvinningssystem för mycket snabb retur av översprut till en samlingsbehållare.
Bestående av en oscillerade teflonbelagd återvinningsskrapa med ett tvärgående återvinningsband och en V-formad skrapa för uppsamling av färg. Skrapan har automatisk positionering för färgåterföring vid sprutning resp. återgång till viloläge vid ej sprutning. Systemet är försett med dysor för att justera viskositeten och hålla bandet i kondition.

Pistoldrivningssystem

Med en helt inbyggd linjär pistolbärare tillverkad av aluminiumprofiler och härdat profilstål. Ven Spray Comfort är utrustad med 2 st. pistolbärararmar som vardera kan utrustas med 4 pistoler. Den pendlande vagnen är tandremsdriven med kullagerrullar drivna av en servomotor. Konstruktionen ger en jämn pistolhastighet över hela arbetsbredden. Effektiv pistolhastighet är 0,4 - 2,5 m/sek.

Sprutkabin

Sprutkabinen är gjord i kraftig stålplåtskonstruktion med dubbla vikdörrar på betjäningssidan. Ett filtertak för tilluft är Integrerad i toppen av sprutkabinen med fullbrett tillopp för jämn och kontrollerad inmatning av luft via 2 st. axialfläktar med luftregleringsspjäll.