Biesse CNC-maskiner med balkbord

Biesse CNC-maskiner ROVER. Med balkborden CTS/ATS/EPS finns inga begränsningar i positionering, fixering eller fasthållning med vakuum eller pneumatik.

Rover K
ROVER K är den nya instegsmaskinen i Biesse´s Rover-serie.
Med två storlekar i Y-led kan denna CNC-maskin anpassas för varje behov och är trots att den är den minsta maskinen i Rover-serien en fullvärdig produktionsmaskin.
Rover A
ROVER A är ett kompakt bearbetningscentra designat för hög prestanda för att möta varierande krav på produktion. Detta är den ideala maskinen för den som söker en flexibel och pålitlig lösning.

Den stora flexibiliteten hos Rover A accentueras med den nyutvecklade modellen Rover A 1332 med 5- axlat bearbetningsaggregat.
Rover A kan även förses med kantlistaggregat.
Rover BG
Rover BG är designad för bearbetning av skivmaterial såväl som massivträ. Tekniskt innovativa lösningar, arbetsaggregat med 3 till 5 axlar samt extremt kraftig konstruktion säkerställer hög finish och hög pålitlighet under alla typer av arbetsförhållanden.

Även Rover BG kan förses med aggregat för kantlistning
Rover C
ROVER C serien är speciellt designad för att användas i krävande förhållanden, där extra stora verktyg och aggegat krävs. Biesse's bearbetningsaggregat med 5 interpolerande axlar ger ett hållbart alternativ till att använda tunga och dyra aggregat. Det minskar också bearbetningstiden genom att reducera antalet verktygsväxlingar som krävs. Komplexa berabetningar som normalt inte kan utföras med 4-axliga maskiner klaras av med detta aggregat.
Rover C Edge
Biesse kantlistningscenter i Rover C serien betyder att det är möjligt att utföra hela bearbetningen av en figurativ skiva med kantlist i en enda maskin. Enkelheten och snabbheten i inställning och postning, snabbheten i borrbyte och det automatiskt inställbara arbetsbordet gör ROVER C EDGE passande för små serier.
Arbetsbord med balkar
Beronde på grundmodell kan Rover utrustas med CTS (Classic Table Setting System), ATS (Advanced Table Setting System) eller EPS (Electronic Positioning System), som automatiskt positionerar balkar och koppar. Sugkopparna är utbytbara och kan roteras. Istället för sugkoppar kan bordet utrustas med Uniclamp pneumatiska spännanordningar, vanligen använda vid tillverkning av dörrar och fönsterdetaljer.