Stockholm Design Week den 4-10 februari

Genom samarbetet mellan Trä & Teknik och Wood Punk kan vi presentera en av våra produkter under Stockholm Design Week den 4-10 februari.

Stockholm Design Week och Möbelmässan drar tiotusentals besökare varje år, Stockholm fylls av designers och möbelälskare på jakt efter nya häftiga produkter, affärskontakter och idéer. För första gången någonsin har nu dörren öppnats även för de tillverkande företagen som brukar vara med på Trä & Teknik-mässan.

Arenan är Wood Punk, som är en av flera utställningar runt om i stan, under Stockholm Design Weeks paraply. Wood Punk håller till på hotell Scandic Anglais med sin uppkäftiga och nyskapande design för trämöbler.

Vi nappade på den nya möjligheten och deltar nu i Wood Punk i Stockholm för att visa hur våra maskiner kan utnyttja råmaterialet optimalt och reducera materialkostnaderna med upp till 30 procent.

- Hos oss hittar du utrustning som kan precisionssåga tunna massivskikt med oerhört hög tolerans och finish. Exempelvis är en bänkskiva, gjord av två 4-5 mm tjocka träskikt, med annat material emellan, både lättare, billigare och ibland faktiskt mer hållbar än en 30 mm tjock skiva.

Trä & Tekniks samarbete med Wood Punk inleddes på Trä & Teknik 2012, då Stefan Nilsson, Sveriges och en av världens mest trendkänsliga experter, och hans företag Trendgruppen, deltog med utställningen Wood Punk i mässans framtidsavdelning Wood Fusion.

På till synes slumpvis utkastade lastpallar visades kantiga, runda, roliga, oväntade och utmanande trämöbler. Det är vad vi vill ha i framtiden, enligt Stefan Nilsson. Vilt, vågat och genuint i en och samma möbel.

Det ställer krav på såväl arkitekter och formgivare som på möbel- och maskintillverkare. På Wood Punk får de träffas och inspirera varandra till nytänkande.
I själva verket sker hela 86 procent av all utvecklig inom träbranschen på verkstadsgolvet. Det är där man vet hur materialet och maskinerna bäst kan utnyttjas och kostnader kapas. Och formgivarna kan ge tillverkarna idéer som kan leda till vassare maskiner som kan plocka ut ännu mer ur råvaran.

Cecilia Ask Engström, som är TMF:s chef för branschutveckling med produktansvar för möbler, gläds åt att tillverkningsföretagen nu kan visa träråvarans stora mångsidighet för en bredare publik.

- Wood Punk är ett utmärkt forum för det. Det handlar om att testa gränser för materialet och åskådliggöra hur både maskin-, limträ- och möbeltillverkare kan bidra till nya, oväntade användningsområden, säger hon.

Klicka här för att följa mässan på Facebook!