Jon Stenberg på Ligna 10-15 maj 2015

Alla våra välkända leverantörer finns med på Ligna och har aviserat intressanta montrar med nyheter och vidareutvecklingar.

För närmare information står våra produktspecialister gärna till tjänst - både före och under mässan – personal från Jon Stenberg AB finns på plats hela mässtiden.

Om du inte bokat tid är det mest troligt att ni hittar någon av oss i Hall 25 där Biessegruppen har mässans näst största monter på 3700 m²!
Under temat Industri 4.0 visar Biesse lösningar för att skapa en digital fabrik: Maskiner som kommunicerar med varandra via automationssystem samt dialogmjukvara som kan visualisera och simulera bearbetning av en produkt, samt testa den, allt innan den verkligen produceras. I montern finns en hel linje uppbyggd för att illustrera en fabrik för ”batch one”-produktion.


Bland de produkter som visas finns hela Rover-serien med nya Rover C och senaste versionerna av RBO WINSTORE, som är ett helautomatiskt materiallager. Plattsågarna från Selco är också uppdaterade och man visar WNTR 730, WN 610 samt SK 470.

Även det senaste tillskottet av maskiner för fönsterindustrin, WINLINE ONE, kommer att visas.
Hela serien med kantlistmaskiner från Akron 1300 till nya STREAM A visas också i drift.
Programvara bSolid, som är ett 3D CAD/CAM-system, har fått ett antal nya moduler som demonsteras i mjukvaruavdelningen bLab.

En annan av våra leverantörer är Venjakob i Hall 16. Venjakob kommer att visa sin VEN SPRAY VARIO, som är en robot placerad i en sprutautomat med genommatning och ger en kombination av 3D-applicering och en vanlig automat för plana detaljer. Man kommer även att visa upp kompaktmodellen VEN SPRAY SMART och den stora automaten VEN SPRAY PERFECT. Som ett logiskt steg mot energibesparing visas VEN DRY UV – LED UV
för UV-härdning av tredimensionella. Som ett praktiskt exempel på Industri 4.0 visar man även VEN CONTROL MASTER RFID - Individuell aktivering av processdata (matning /torktemperatur/färg m.m) i lacklinjen genom RFID-taggar integrerade i arbetsstycket.Hyveltillverkaren Leadermac från Taiwan finns i Hall 12 och visar 3 st hyvlar, där två är utrustade med PC-styrning, samt två olika slipmaskiner.

I Hall 12 finns också Wintersteiger som visar sina välkända tunnskiktssågar samt konceptet TRC för lagning av ämnen.

System TM från Danmark i Hall 12 är ett annat intressant företag i Jon Stenbergs bukett. De gör optimeringskapar och hanteringsutrustning för hyvel- och komponentlinjer. System TM visar i år en fullautomatisk kaplinje bestående av en vakuuminatare Opti-feed 6000 Vack, MiCROTEC GOLDENEYE 502 scanner med röntgen, två optimeringskapsågar Opti-Kap 5003 och en automatisk avstaplare Opti-Stack 3000. Utöver detta visar man en standardlösning bestående av en scanner och en kapsåg som är ett koncept som man har tagit fram tillsammans med Microtec som en effektiv lösning för hantering, scanning och kapning av massivträ.

Under hela mässan når du oss på följande telefonnummer:

Dag Lindrud
Tobias Remnemark
Lars-Ander Sandström
Robert Stenberg
Björn Thorsson
Jan-Ertik Widstrand
Jerry Zeliath
+46 471 251 24
+46 471 251 21
+46 70 699 80 23
+46 471 251 15
+46 471 251 20
+46 471 251 57
+46 471 25161


Reservera gärna tid med oss redan nu!