bSolid - en unik mjukvara utvecklad av Biesse

Biesse introducerade sin innovativa programvara bSolid, som förenklar hanteringen av numeriskt styrda maskiner på Ligna 2013.

Med bSolid är det möjligt att simulera och konstruera på ett enkelt och intuitivt sätt, vilket gör att alla användare kan få tillgång till avancerade funktioner från en idé till visualisering med några få klick.

Tack vare fullständig integrering kan du använda bSolid som ett unikt designsystem. bSolid innehåller ett nytt inlärningssystem som omvandlar din fantasi till verklighet och garanterar förenklad processhantering, förbättrad prestanda och minskade bearbetningstider. Den visuella och direkta simulering som finns i bSolid tillåter dig att kontrollera de data som används när det gäller verktygsbanor och förhindrar triviala programmeringsfel. Det är nu möjligt att manipulera, mäta och modifiera den färdiga detaljen innan du kör den i maskinen.

Programmet visar konflikter och kollisioner i maskinen, t.ex. en felplacerad sugkopp som kan kollidera med bakdelen av ett aggregat.

Genom att undvika fel tack vare en virtuell provkörning, gör applikationen det praktiskt möjligt att köra enstycksproduktion, utan att förlora tid och material genom verkliga provkörningar.

Projektplaner görs intuitivt på bSolid, direkt på en bärbar dator, och är mer som en handritning. En bänkskiva med en båge på ena kanten och diskho plus andra uttag tar ett par minuter att rita. Den visar sig sedan på bara några sekunder på en virtuell Biesse Rover. Programmets verkliga körtid beräknas därefter och visas.

En konflikt identifieras - en sugkopp är i vägen för ett verktyg.
Med denna förhandskörning kan man undvika sådana konflikter på verktygsbanor, förhindra triviala programmeringsfel såsom djup, in- och utgångar eller arbetssekvens, och ändra design för praktiska produktionsöverväganden innan du kör den i maskinen.